Apple pay

нова възможност за мобилни разплащания чрез Apple Pay

Нашето предложение

Желаете да се разплащате бързо, удобно и лесно?

Fibank предлага нова възможност за мобилни разплащания чрез Apple Pay. Всяка дебитна или кредитна карта Mastercard®, издадена от Fibank, може да бъде дигитализирана в съвместимо Apple устройство и използвана за безконтактни трансакции.

Какво е Apple Pay?

Apple Pay е още един удобен начин да пазарувате в магазини, приложения и интернет.

Какво е предимството да плащате с Apple Pay?

 • Ползвате своя iPhone или Apple Watch за плащане на ПОС в търговските обекти и това е толкова бързо, колкото и при плащане с дебитна или кредитна карта.
 • Безопасен начин за плащане - номерът на дигитализираната карта никога не се съхранява на устройството или на Apple сървъри, а когато плащате, Apple никога не споделя номерата на картите с търговци.
 • Всичко е в Wallet - всяка дигитализирана от Вас банкова карта се съхранява в Apple Wallet, заедно с бордните Ви карти, билети за концерти, събития.

Как да ползвате Apple Pay?

Можете да дигитализирате издадена от банката карта Mastercard® през Apple Wallet или през мобилното приложение My Fibank от регистрирано мобилно устройство.

Може да използвате Apple Pay навсякъде, където виждате обозначени следните символи:

     Как да дигитализирате картата си?

Дигитализиране през Apple Wallet

 1. Отворете Apple Wallet. 
 2. Следвайте стъпките на приложението, за да добавите нова карта. Всяка карта MasterCard издадена от Fibank може да бъде добавена в Apple Wallet, чрез избиране на функция Add card /Добавете карта/. 
 3. Въведете ръчно данните на картата или използвайте опцията за снимка на картата. Потвърдете Вашето съгласие с Общите условия на услугата.
 4. Изберете Next (Напред) и ще получите еднократна парола, чрез SMS. 
 5. Въведете полученият код чрез SMS и изчакайте картата да бъде добавена В случай че не получите код чрез SMS в рамките на 10 минути, използвайте опцията call Fibanк (позвънете на Fibanк).

Дигитализиране през My Fibank:

 1. Влезте в приложението My Fibank от регистрираното Ви мобилно устройство
 2. Отворете меню „Карти".
 3. Добавете желаната карта към Apple Wallet и следвайте инструкциите на приложението.

 

След успешно завършване на процеса, картата Ви ще е видима в дигиталния портфейл на Вашето Apple устройство. Вече може да използвате Apple Pay.

Чрез вашия Apple Wallet можете да управлявате динамично всички Ваши карти регистрирани в портфейла, да ги деактивирате или да проверявате детайли по плащанията си.