Обръщение на г-н Никола Бакалов, Главен изпълнителен директор и Председател на Управителния съвет на Fibank, към клиентите на банката

 Уважаеми клиенти,

От 13 март насам страната ни живее в извънредно положение, провокирано от мерките за борба с разпространението на коронавируса COVID-19. Ние от Fibank (Първа инвестиционна банка) ясно съзнаваме пред какво изпитание са поставени нашите клиенти. Ето защо още в първия ден от обявеното извънредно положение в страната ви предоставихме възможност да отложите плащанията по своите кредити. Освен това, Fibank даде възможност на своите кредитополучатели да поискат и увеличение по лимитите на кредитните си карти, както и по-дълги гъвкави погасителни планове. С тези мерки се надяваме, че ще помогнем на нашите клиенти и цели сектори, които по някакъв начин вече са или ще бъдат засегнати от по-ниски приходи заради разпространението на коронавируса в целия свят.

С цел подобряване на клиентското изживяване, Първа инвестиционна банка продължи тенденцията да предлага иновативни продукти и услуги и да адаптира съществуващите такива спрямо обстановката и потребностите на обществото и бизнеса. Предложихме възможността клиентите ни да използват дистанционното банкиране, предлагано от банката, като си направят регистрация в него изцяло онлайн, без посещение на офис.

Всички служители на Fibank работят усилено, за да могат да ви предоставят най-модерните услуги и възможности за банкиране. Разработихме и ви предложихме специален пакет от най-важните ви и необходими дигитални услуги. Специалният пакет се предоставя на всички клиенти на банката напълно безплатно до 17 април 2020 г.

Повишихме мерките за превенция на разпространението на коронавируса COVID-19 в нашите офиси, за да предпазим здравето, както на вас - нашите клиенти, така и на нашите служители, които ви обслужват.

Fibank се включи активно и в дарителската кампания в борбата с разпространението на коронавируса COVID-19. Благодарение на дарението, направено от банката, общо 1000 души ще получат възможността да бъдат безплатно изследвани за вируса. Тестовете ще бъдат предназначени за изследване на граждани, насочени от личния си лекар.

През този вече повече от четвърт век от създаването на Първа инвестиционна банка, нееднократно сме доказвали, че и в най-тежките и критични моменти, ние винаги сме били до нашите клиенти. Въпреки трудностите, през които сме преминали заедно, отговорността и персоналното отношение към нашите клиенти и партньори са били винаги това, което ни отличава. Настоящата ситуация изисква отново мобилизирането и мотивацията ни, защото е нова и различна от досега преживяното. Уверявам ви, че във Fibank ще продължим да работим за Вас – нашите клиенти, за да ви предлагаме най-качествените и иновативни продукти и услуги. Ще подадем ръка на всеки изпаднал в труден момент, защото вярваме, че заедно можем да преодолеем всичко.

С уважение,
Никола Бакалов,
Главен изпълнителен директор на Fibank