/
 • Декември

  Първа инвестиционна банка подписа споразумение с Българска банка за развитие за финансиране на микро, малки и средни предприятия, с подкрепата на Европейския фонд за стратегически инвестиции (програма COSME+).

 • Октомври

  Първа инвестиционна банка чества 25 години от създаването си, като най-голямата банка с български капитал в страната и институция, със собствен облик и запазена марка за високо качество на обслужване.

 • Септември

  Разработена е иновативна кредитна карта от ново поколение “Evolve”, обединяваща три бранда (Fibank, Diners Club и MasterCard) в един платежен инструмент.

 • Май

  Разработен е софтуерен токън „Fibank Token“, като средство за подпис и идентификация в системата за електронно банкиране на Банката, включващ двуфакторно удостоверяване и използване на технология за сканиране на QR кодове.

 • Април

  Започва предлагането на нов електронен депозит „Моят депозит“, който се открива и управлява изцяло онлайн през системата за електронно банкиране „Моята Fibank“.

 • Март

  Стартира нова програма Smart Lady в подкрепа на жените предприемачи, таргетираща основно микро, малки и средни предприятия, управлявани от жени, както и бизнеси, произвеждащи продукти и услуги, предназначени за жени.

 • Smart Lady от Fibank с награда в престижния конкурс European Excellence Awards 2018

  Лансиращата комуникационна кампания на бизнес програмата Smart Lady от Fibank спечели престижно отличие в конкурса European Excellence Awards 2018. Наградата беше връчена на официална гала церемония в Дъблин, навръх Деня на банкера. Конкурсът с 11-годишна история отличава най-добрите проекти в сферата на връзките с обществеността и маркетинговите комуникации в Европа.

  Научи повече

 • Fibank спечели второ място в категорията „Иновации" на конкурса „Efma-Accenture DMI Awards 2018"

  Конкурсът събра част от най-изявените световни институции и компании в ритейл сегмента. Организаторите от Efma и авторитетно международно жури оцениха достойно реализираната за първи път на българския пазар от Fibank иновация - микрочип към дебитните карти за деца и тийнейджъри, както и програмата на банката за ранно финансово образование.

  Научи повече

 • Награда от конкурса "Продукт на годината"

  Kатегория „Банкови карти" за продукт "Дебитна карта за деца и тийнейджъри" - надграждане на продукта с допълнилна микрокарта с чип.

  Научи повече

 • Fibank с отличие „Любима марка на българския потребител" в три категории от конкурса My Love Marks 2018

  Първо място в категория „Банки". Второ място в категория „Любим работодател". Второ място в категория „Иновативни марки"

  Научи повече

 • Fibank с награди от годишните награди на B2B Media

  Първо място в категория „Социално отговорна кампания на годината" за кампанията "Благотворителен календар на Fibank и ДНК". Календарът на банката е в подкрепа на кампанията за насърчаване на раждаемостта у нас „Направи го за България", която се организира от „Движение за национална кауза (ДНК)".

  Научи повече

 • Живко Тодоров, Главният финансов директор (CFO) на Fibank и член на УС на банката, с престижна награда от конкурса CFO of the Year 2018

  Първа награда в категория „Стратегия за развитие на финансовата функция"

  Научи повече